Hur byter man server på kontoret när Microsoft Small Business Server inte längre är beställningsbar?

Small Business Server har försvunnit som artikel och ersatts med Windows server och en Exchange Server med tillhörande anslutningslicenser.

Bakgrund

Det börjar bli dags att byta ut den gamla servern.
Vi ser problem komma runt hörnet eftersom Microsoft har tagit bort Small Business Server som produkt.
– Kanske kan man flytta den gamla serverlicensen till en ny serverdator, tänker du.
– Tyvärr, om man har en OEM-licens av SBS får man inte flytta mjukvaran till en ny serverdator.

Microsoft vill numera att man skall köpa en fristående Exchange e-postserver som körs i en egen server.
Därtill skall man köpa nya anslutningslicenser till Exchange för de som vill kunna skicka e-post och använda kalendrar i datorer och telefoner.
Det blir en svårare installation och en kostsam licensiering.

Man kan inte vara utan e-post och inte vill man göra alltför stora investeringar eller binda ris till egen rygg med komplicerade installationer.

 

Lösning

Midpoint har utarbetat ett flöde med många finesser inbyggda. Allt med tanke på att funktionen e-post skall säkerställas med säkerhet, öppenhet och mobilitet för framtiden.

Man kan flytta e-postserver och spamfilter till molnet och samtidigt behålla all sin historik och sina gamla Officepaket. Framtida byte av server blir avsevärt enklare samtidigt som man lättar på behovet egen kompetens, kostnader och lokal backup. När sedan datorer byts ut på kontoret, kan man allt eftersom enkelt byta till en variant av Office365 som även har lokala installationer av Officepaketets senaste version, utan stopp i e-postflödet. Finns Active Directory (AD) kopplar vi in Office365 mot AD.

Midpoint är en Microsoft Cloud Solution Provider, CSP, nivå 1 och genomfört många byten från flera olika plattformar till Office365. Verktyg och processer är färdiga sedan länge.

 

DINA MÅL. FÖRVERKLIGADE.
Tillsammans tar vi bort hindren mellan dina idéer och affärsresultat

 

Vill du veta mer? Klicka här för att kontakta oss.