Kryptering av mejl och bifogade filer – kontroll på data.

En av våra kunder frågade om att ”delad digital information skall på tillbörligt sätt skyddas”, och vi kom därefter att prata om informationssäkerhet.

– Hur kan man på enklaste sätt tillbörligt kontrollera och skydda utan att skapa mer arbete för sig och sina kunder?

 

 

 

Tidigare har vi skrivit om Microsoft 365 som håller isär företagets data och privat data i en mobiltelefon. Om man vill gå vidare och kontrollera hur mejl krypteras, skickas vidare, kan läsas och/eller skrivs ut – finns det enkla metoder för det också?

 

  • Office365 förbättrar hela tiden sina skyddsmekanismer.
  • Vi vill många gånger skydda personlig eller känslig information och ha kontroll.
  • Det handlar även om tillgänglighet och att man enkelt skall kunna använda sina tjänster. Problem innebär avbrott och avbrotten kommer alltid när man har som mest bråttom med besked i en viktig affär.

 

Denna del av Office365 och Microsoft365 är en viktig del, men många har inte upptäckt de skydd och kontroller som nu är möjliga att enkelt få på plats. Det är enkelt att exempelvis få kontroll på hur länge ett mejl är läsbart, om det kan skickas vidare eller skrivas ut. Azure Information Protection kommer i två varianter och ger funktioner som kryptering och kontroll.

Säkerhetsfunktionerna i Office365 är enkla och snabba att använda, och ingår dessutom i många Office365-abonnemang från oss och vi hjälper dig självklart att komma igång.

 

DINA MÅL. FÖRVERKLIGADE.
Tillsammans tar vi bort hindren mellan dina idéer och affärsresultat.

Vill du veta mer? Klicka här för att kontakta oss.