Namnbyte i Office365-familjen

Den digitala utvecklingen går snabbt framåt och Microsofts strategi i att skapa förutsättningar för digitala samarbeten fortsätter.

Microsoft molntjänster för digitalt samarbete är idag så mycket mer än bara Office-applikationerna. Man vill låta namnet på molntjänsten bättre reflektera innehållet och byter därför benämning till sådana som bättre omfamnar det verkliga innehållet.

En ny variant av prenumeration kommer till; Microsoft 365 F1 lanseras inom kort och kommer att innehålla ännu mer ”slimmade”/begränsade funktioner. Den kommer samtidigt att utökas med ytterligare funktionalitet som är relevant i dagsläget. En hel uppsjö av nyttiga och påkostade funktioner som implementeras och som tidigare har saknats kommer nu att vaara en del.

 

Office 365 Business-familjen

Så vad är det som gäller från och med 21 april?
Jo, till att börja med så innebär det absolut ingenting när det kommer till funktionalitet eller leverans, endast namnet kommer att ändras.

De som redan har prenumerationer i Office 365 Business- och Microsoft 365 Business kommer inte att märka någon skillnad i funktionalitet, möjligtvis kan det uppstå en del förvirring om ni kikar på prenumerationsinnehavet. Där kommer namnen att skilja sig från förr.

 

Namnbytena blir enligt nedan:

Nuvarande namn Namn efter 20/4
Office 365 Business Essentials Microsoft 365 Business Basic
Office 365 Business Premium Microsoft 365 Business Standard
Office 365 Business Microsoft 365 Apps for business
Microsoft 365 Business Microsoft 365 Business Premium

 

Enterprise-familjen

En enda prenumeration i Enterprise-familjen får ett namnbyte.

Nuvarande namn Namn efter 20/4
Office 365 ProPlus Microsoft 365 Apps for Enterprise

 

 

DINA MÅL. FÖRVERKLIGADE.
Tillsammans tar vi bort hindren mellan dina idéer och affärsresultat.

 

Vill du veta mer? Klicka här för att kontakta oss.