Letsfaceit skapar struktur

Vi fick direkt ett gott intryck av Midpoint. Vårt samarbete fungerar över lag mycket bra; vi växer tillsammans och lär känna varandra allt bättre.

Per Agardh, vice VD

Bakgrund

Sedan skönhets- och kosmetikföretaget Letsfaceit grundades 1995 har de ökat rejält i både omsättning och antal anställda. Deras huvudsakliga verksamhet ligger i Stockholm, med lokala kontor även i Danmark, Norge och Italien – för sina fyra största marknader.

Letsfaceit har alltid jobbat strategiskt och långsiktigt, byggt upp en branschvana, och återinvesterat mycket i bolaget. En viktig brytpunkt var 2009, då företaget började växa kraftigt. Det skapade direkt ett behov av bättre IT-lösningar.

Utmaningar

»Vi hade vuxit och vi behövde få hjälp med hur vi lägger upp användare och deras uppgifter på ett smart sätt. Eftersom vi jobbar en del utanför kontoret behövde vi se över vår driftsplattform och hur vi skulle få tillgång till våra delade dokument.

Vi bestämde oss för att leta efter en ny plattform, en ny bas för vår data och IT. Målet var att outsourca detta till en expert och valet föll på Midpoint. De presenterade en smart lösning på våra problem, till ett konkurrenskraftigt pris.«

Lösningen

»Vi levererar en fullmatad helhetslösning till Letsfaceit, där vi fungerar precis som om vi vore deras interna IT-avdelning. Den största vinsten är att de sparar tid, kan fokusera på att driva sin kärnverksamhet framåt och fortsätter växa på sina marknader.

Alla medarbetare kontaktar vår support direkt i alla IT- eller datarelaterade frågor och eftersom vi kan deras digitala miljö blir lösningstiderna snabba och användaren kan återgå till sitt arbete. Kundens problem åtgärdas effektivt.«

Vi levererar en fullmatad helhetslösning till Letsfaceit, där vi fungerar precis som om vi vore deras interna IT-avdelning.